Sivut

tiistai 12. kesäkuuta 2012

Lehtoharju 2 päivä

Tänään oli jo toinen päivä... Tähän mennessä leiri on ollu tosi hauska, ja sääkin on ollu ihan hyvä! Jos ei lasketa eilistä yöukkosta, jollon Eerika kiipes Kukan sänkyyn hakemana lohtua :)

Toivoin tunneille Mirlakka nimistä oria, sekä estetunnille Pinniä. Henkkaa en toivoinut esteille siksi, että en ole ihan varma pärjäänkö sillä kunnon esteillä.

Koulutunti olikin istuntatunti, hyvä näin! Jos lakukäynneissä saatiin Disney pallot istuinluiden alle syventämään istuntaa.
Pallojen kanssa lyhennettiin aika paljon askeleita istunnalla. Alussa Mirri olisi halunnut vaan mennä alta, mutta kun oikeesti vastustin liikettä vatsalihaksillani, käyntikin rupesi lyhenemään. Sama lyhennys myös ravilla keskiympyrällä kumpaakiin suuntaan. Sekin meni ihan hyvin, kunhan Mirri ei lähtenyt alta.


Saatiin pallot istuinluiden alta pois, ja Tiia antoi sienet kyynärpäitten väliin. Sienet saatiin siksi, että harjoteltiin käsien pystymistä kyljissä. Mentiin käyntilyhennöksiä myös sienien kanssa, ja sitten saatiin nekin pois. Samalla käveltiin välikäynnit.

Välikäyntien jälkeen alettiin nostamaan laukkaa istunnalla. Mirri nosti älyttömän hyvin, puolipidätin vaan ja siirsin sisäistuinluuta eteen. Pari askelta laukkaa ja sitten raviin. Mirri rupesi innostumaan noissa siirtymisissä, joten jouduin oikeesti työskentelemään ravissan, että saisin Mirrin rauhalliseksi.

Sitten meidän piti ratsastaa loivia avoja ja sulkuja istunnalla käynnissä vasempaan ja oikeaan. Molempiin suuntiin meni hyvin, ja Mirri oli herkkä. Ravissa avot ja sulut ei mennyt niin hyvin, mutta silti ihan ok:sti.

Mentiin vielä loppuverkat ja vein Mirrin talliin ja hoidin oripojan. Tunnista ei ole nyt kuvia, mutta pistän pari tarhailukuvaa Mirristä.

Tuntien välissä oli ruokailu, ja teoriatunti. Teoriassa irtohypytettiin nuorta Rölli nimistä shetlanninponiruunaa. Rölli hyppäsi muuten ihan hyvin, paitse meni aidan ali ja karkas kentälle.


Toinen tunti oli estetunti, ja sain Pinnin, jota olin toivonutkin! Hain Pinnin tarhasta, hoidin ja pistin kamat. Olin kokoajan myöhässä, koska tallin kello oli jäljessä 10 min ja taisin olla ainut joka ei sitä tiennyt... Kummiskin ehdin kentälle hyvin, samaan aikaan kun muutkin. :)

Verkkailtiin itsenäisesti, koska Tiia rakenteli esteitä. Alkukäyntien jälkeen ravasin paljon, varsinkin paljon ympyröitä. Pinni veteli vähän pukkeja, sillä se on herkkä ampiaisille ja muille ahdistaville otuksille. Pukit oli pieniä, eli en ollut tippumassa tai mitään :D Laukkasin myös molmepiin suuntiin, ja laukasta puuttui vähän terävyyttä. Napautin raipalla niin sitäkin rupesi tulemaan.

Hypättiin verkkaeste ympyrällä, joka meni hyvin, mutta en antanut selviä apuja, ja laskeuduttiin väärässä melkein joka kerta väärässä laukassa. Vikalla kerralla saatiin se myötälaukka!


Verryttelyn jälkeen hypättiin linjaa: pysty, viisi  askelta ja okseri. Aluksi esteet olivat 60 cm, mutta lopuksi niitä korotettiin n 85-90 cm. Tultiin vielä lopuksi kahdeksikolla pystyä. Loppuverryteltiin, ja vein Pinnin takasin tarhaan tallin kautta.

Pinni oli muuten tosi kiva ja suhteellisen reipas, mutta innostuessaan lähti pidentämään laukkaansa niinkin paljon, että viiden väli mentiin neljällä. Ei saatu siihen väliin kun kerran viisi askelta, mutta onhan se parempi kun ei mitään :)



Loput Pinnikuvat myöhemmin, mun kameralla ei ole yhtään hyppykuvaa tuolta tunnilta :/

1 kommentti:

  1. Tästä tulee niin leirifiilis, en kestä sunnuntaihin asti....

    VastaaPoista

Kommentoi sinäkin! Muista myös LIKE/DISLIKE napit :)