Sivut

tiistai 12. kesäkuuta 2012

Lehtoharju 3 päivä

Tänään tuntien teemana oli maasto ja kavaletti. Leirikaste oli myös tänään, sekä teoriassa oli näyttely. Esitin Henkan näyttelyssä, ja Henkkulista lähti hienoa liitoravia :)

Leirikaste oli tosi kiva, meitä kuskattiin trailerilla silmät sidottuina, ja kaiken lisäksi kaverini Sofia kaato mut pari(kymmentä) kertaa maahan! :D

Mutta hevosteluun: Ensimmäisellä tunnilla menin maastoon Baballa. Pistin lyhyet jalustimet, jotta varmasti olisin kyydissä vaikka Baba pukittelisikin. Baba oli siis pukitellut Sofialla, ehkä sen takia että takana oleva pikku shettis tuli liian lähelle. Baba muutenkin potkii, eikä tykkää että sen takana ollaan.


Alkukäynnit mentiin kentällä, ja sitten lähdettiin maastoon. Ravattiin paljon, jottei maastolenkkiin menisi kauaa. Baba tuntui aika innokkaalta, mutta ihan pideltävältä. Laukattiin pitkää suoraa, alussa Baba jotain pukitteli, mutta siihen se jäikin.

Tehtiin noin tunnin lenkki, ja palattiin tallille. Hoidin lopuksi vielä Baban, ja vein tarhaan. Baba oli tosi hieno, ai yhtään laiska, millanen se on kentällä. Se tykkää maastoilla!



Toinen tunti oli kavalettitunti, ja sain Humpan. Olin pyytänyt Pinniä, Kassua ja Mirriä. Humppa oli ennen aika etupainonen, ja kynti melkein turvalla maata. Sillä on nyt eri kuolain, ja Humppa on paljon kevyempi edestä.

Alkuverkoissa herättelin Humppaa paljon, ja se paino iahn vähän kädelle. Tein paljon ympyröitä ravissa molempiin suuntiin, ja sain tiialta hyviä vinkkejä miten saisin Humpan voltille hyvin, eikä silleen että voltti paisuu isoksi. Verryteltiin vielä laukassa, ja piti tehdä joka sivun keskelle voltti. Se onnistu ihan hyvin, Humppakin oli aika kevyt.

Ravattiin pari kertaa pienen kavaletin yli (ykkönen, rata alla). Humppaa innostutti aika paljon, ja meinasi kaatua nenälleen kun oli niin pitkä, eikä osaa vielä kantaa hyvin itteään.


Lopuksi hypättiin alla oleva rata pitkillä teille. Humppa hyppäsi hienosti, eikä jäänyt yhteenkään puomiin kiinni. Sitten hypätiin sama rata mutta"uusintaratana": kuva alla. Humppa kääntyi hyiv, ja nopeasti, eikä lopputunnista tuntunut yhtään etupainoselta. Menin loppuverkat, ja vein Humppelin talliin ja sitten tarhaan. Loput Humppakuvat tulee kunhan saan Sofialta.

1 kommentti:

Kommentoi sinäkin! Muista myös LIKE/DISLIKE napit :)