Sivut

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Uus ponituttavuus!

Tän päivän hevoslistassa luki Kristiina-Mister(Postaus Misterillä ratsastuksesta)Ennen tuntia Allu sanoikin, että voin vaihtaa Julleen, koska mulla on kuulemma hyvä tuntuma siihen. Jullen ratsastaja ei kuitenkaan halunnut vaihtaa, joten luulin että meen Misterillä. Ihan ennen tuntia Raija sanoki Allulle, että uus poni Flury pitää saada liikkumaan. Mä ja Saana kumpikin pyydettiin tätä Fluryä, mutta lopulta mä sain sen. En oo siis ikinä aiemmin menny tällä Flurylla, poni tuliki Soukkaan vasta elokuun lopussa. Kaverini Claudia vuokras joskus tätä pikkuponia.

Flury on vuonna 2000 syntynyt poniruuna, joka tuli Soukkaan elokuun lopulla. Flury on tosi pieni, ehkä n 135 senttinen poniruuna. Flury on ratsastessa tosi reipas, ja sillä on kivat pienet askeleet :)

Kävin laittamassa Fluryn kuntoon, ja lähdin taluttamaan sitä maneesiin. Mentiin siis suoraan maneesiin, kun ulkona sato aika paljon. Maneesissa Raija sitten sanoi, että tulisin ponitunnille, koska Flury on niin pieni ja muilla hevosilla niin isot askeleet. Tolla ponitunnilla siis hypättiin.

Toi huppari saa mut näyttäämään raskaana olevalle :D
Alkuverkoissa Flury oli tosi reipas, ja varsinki ravi tuntu hauskalta tikkaukselta... Ravattiin pari kertaa puomien yli, ja Flury kovasti nosteli jalkojaan, ihan kun puomi purisi sitä :D Ravattiin myös aika paljon esteistunnassa, ja kipee selkäni tykkäsi hirveesti ♥


Kevennys
Seuraavaksi "hypättiin" kavaletti vasemmalta, laukassa. Flury nosti hienosti laukan, mut lähti sen jälkeen tosi kovaa kavalettia kohti! Raija neuvoi, että pidän vastaan, kun pikkuponi Flury yrittää vetää mua ja viedä. Toisella kerralla Flury tuli jo paljon rauhallisemmin, ainakin sain heti laukasta käyntiin kavaletin jälkeen.

Raija nosti kavaletin noin 50 senttiseksi, ja sitä hypättiin sitten oikealta. Ekalla kerralla Flury lähti taas tosi kovaa, ja hyppäsi hassun hypyn. En ollu ihan mukana, koska olisi mahtunut vielä yksi askel, ja oletin Fluryn ottavan vielä sen... Toisella kerralla Raija neuvvo nostamaan laukan paljon myöhemmin, juuri ennen estettä. Sillon Flury tulisi rauhallisemmin ja malttaisi esteen jälkeenkin. Ja tulihan Flury paljon paremmin ja rauhallisemmin.

Kävelytettiin poneja pitkillä ohjilla aika kauan, ja sen jälkeen ravailin vielä ilman jalustimia ja yritin saada Fluryn rauhottumaan. Ratsastin paljon ympyröitä ja kiemurauria. Flury rauhottu lopputunnista, mut kiirehti vielä käynti-ravisiirtymisissä.

Käveltiin loppukäynnit ihanan sateisella kentällä ♥ :D

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lauantaina yritän tehdä videopainotteisemman postauksen hyppäristä, ja sunnuntaina tulee sitten kisapostaus! Luultavasti ma/ti tulee vielä esittely Lantin harjoista ja muista tavaroista. 

11 kommenttia:

Kommentoi sinäkin! Muista myös LIKE/DISLIKE napit :)