Sivut

torstai 27. syyskuuta 2012

Sadepäivän kisailut

Kirjotan taas vähäsen myöhäs, mut sain ladattua kuvat vast tänään, eikä muutenkaan ollu aikaa. En vaihtranut aikamuotoa, koska kirjotin luonnoksen sunnuntai-iltana. 

---

Hoidin Lantin aamulla, kun se järjesti pikkasen lisäpuuhaa mulle tekemällä jäynän harjoillensa. Kävin hakemassa Ludon tarhasta, ja olin jättänyt Lantin harjalaukun juomakuppiin ripustettuna. Lantti ei näköjään vastustanu kiusausta, vana oli tyhjentäny koko harjalaukun, ja ettiny namipussin. Kun tulin takasin, näin harjoja levällään turpeeseen "uponneena" ja Lantin namien kimpussa... :D

Yheltätoista käytiin rakentamassa ja kävelemässä rata. Rataan kuulu kaheksan estettä, ja rata oli muutenkin tosi helppo. Mitään erikoisesteitä ei ollu, ainoo vaikeempi kohta oli tiet kasille ja neloselle. Jos Lantti lähtis hirveen kovaa, en välttämättä sais käännettyä sitä esteelle... 



Menin kävelemään lantilla samaan aikaan, kun luokkamme ponit alottivat radan hyppäämisen. Luokassamme oli siis kaks ryhmää, ponit ja hepat. Ehdin siis kävellä melkein 20 min, ihanassa sadesäässä ♥ Onneksi olin löytänyt lammasviltin, niin satula ei kastunut kovin pahasti. Tosin ku mä ja hevonen... Mut mitäs pienistä!


Maneesissa ravailin taas pari ekaa kierrosta pitkin ohjin, tehden ympyröitä ja ajaen eteenpäin. Lantti ei tuntunu hirveen hitaalta ja kärttyseltä, millanen se verkassa yleensä on. Ei ehitty tekemään hirveen pitkää raviverkkaa, kun muut jo laukkasivat. Laukkasin nopeesti molempiin suuntiin, ja otin sitten verkkahyppyjä.


Ensiksi hypättiin kolmonen katsomoon päin (rata ylempänä). Ekan kerran Lantti tuli ihan hassusti, ja hypystä tuli vähän outo... Hyppäsin saman esteen vielä kaks kertaa, ja kummatki hypyt oli parempia. Oli vaa vaikeeta jatkaa etseen jälkeen suoraan kun Lanttia kovasti huvitti lähteä oikasemaan.

Vasemmalle hypättiin seiska, tokavika este.  Ekalla kerralla se oli pystynä, sitten korotettiin okseriks. Lantti hyppäs ihan kivasti, mut mun piti viedä tosi paljon kulmaan, muuten radalla ois vaikee päästä kasiesteelle. Lantin takajalat kans singahteli sinne tänne, joten piti painaa kantapäät kovasti alas, jotten löytäis itteäni maasta... :D Hyppäsin okserin vielä kaks kertaa, joista kummatki meni ihan kivasti, vähäsen vauhdikkaasti kylläkin... 

Jee este!
Hassu verkkahyppy

Kisaradan voitte katsoa  videosta:




Mielestäni rata oli ihan onnistunut, paremmat tiet oisin voinu ratsastaa... Vähemmän vauhtia myös, mut ainaki on harjoteltavaa enskisoihin! :D Lane oli ihan innoissaan, vaikka hypättiinkin lauantaina, mut hyvä niin! Ykkösesteelle tuli kolautus, Lantti osu puomiin takajalallaan. En kyllä tiiä miks, paikka oli mielestäni ihan hyvä! :)

Oonpas edustava
---

Tulevista ratsasteluista osaan sanoa sen verran, että keskiviikkona sekä perjantaina on tunti. Sunnuntaina 7.10 on koulukisat! En menkkään niihin Lantilla tai Zorrolla vaan............ Rosmolla! Koska kisat on maneesissa, ja verkka ulkona, en viittinyt ilmottautua Zorrolla. Lanttikaan ei oo mikään kunnon kouluheppa, vaan enemmänkin kameli... Menen siis HeC Rosmolla. 14.10 mulla on estevalmennus Lantilla, ja ens kuussa on varmaan jotkut estekisatkin. 

Taisin muuten saada itselleni muuten uuden heppatuttavuuden! Mua pyydettiin ratsastamaan yhtä Dellaa, muttei se vielä oo varmaa. Kesällä 2010 kävin ratsastamassa Dellan omistajan muita hevosia, mutten Dellan selkään vielä silloin päässyt. Toivotaan, että nyt sitten voin alkaa käydä joskus ratsastelemassa sillä! :)

11 kommenttia:

  1. Ihan kivastihan toi meni! Söpöö kun Lantti kiis korvat luimussa :D

    VastaaPoista
  2. http://forum.hevostalli.net/read.php?f=1&i=80734&t=80734

    Tarvitsisin uuden bannerin, joten löytyisikö täältä osaavia kavereita tekemään? Aikalailla saatte vapaat kädet, mutta pieniä ohjeistuksia annan tuohon alemmas. Toki jos inspiraatio iskee niin tehkää juuri sellainen, kun haluatte.

    Osoitteena toimii: http://natiainen-loveandbarbedwire.blogspot.com/
    Voit valita joko blogista tai seuraavista kuvista. Mieluiten jos laittaisit vähintään kaksi kuvaa, mutta enimmäisyydellä ei rajaa(toki hyvänmaun rajoissa) (:

    http://irc-galleria.net/user/natiainen/picture/120291158
    http://irc-galleria.net/user/natiainen/picture/125951244
    http://irc-galleria.net/user/natiainen/picture/123210608
    http://aijaa.com/6O4QML
    http://aijaa.com/qj373I
    http://aijaa.com/O3OvAA
    http://aijaa.com/7Fw6F6
    http://aijaa.com/XncekR
    http://aijaa.com/0gmKZw
    http://aijaa.com/8af0m3
    http://aijaa.com/Q7dIwo
    http://aijaa.com/mJLnep

    Vaalean- tai tummansininen, mutta ei mitään liian silmille hyppäävää. Kiva oisi myös, jos taustan saisi läpinäkymättömäksi.
    Otsikoksi Love and barbed wire
    Koko iso, tarkempia mittoja en osaa sanoa.
    Ja jos se pystyis lähettää osoitteeseen natiainen_94@hotmail.com

    VastaaPoista
  3. Hei :)
    Haluisitkos kertoa hieman Grillen kuulumisia? Olen sen entinen hoitaja (hoidin vuosina 2009-2012) ja minulla on kamala ikävä rakasta ponia :'( Ja onko sitä mahdollista tulla katsomaan ja vaikka tunnillekkin, vain käytetäänkö sitä vain alkeistunneilla? Ja onko se tiputellut ratsastajia tai onkos sille kehkeytynyt muita pahoja tapoja? Messilässä tiputteli jonkun verran joten siksi mielenkiinnolla kysyn ;) Ja viimeinen kysymys, että sopeutuiko se nopeasti vai oliko se arka tms. ensimmäisinä viikkoina (anteeksi näin monet kysymykset) Mutta tosiaan, olisi tosi kiva kuulla mitä tammuskalle nykyään kuuluu, ja jos vain voisit niin olisin todella kiitollinen jos laittaisit joskus hieman viestiä sähköpostiini grilleponi@gmail.com Grillen kuulumisista :) Ikävöin sitä joka päivä ja helpottaisi jos saisin tietää että sillä on hyvä olla ja paljon huolehtivaisia ihmisiä lähellään kun minä en sen luona enää ole <3
    Kiitos kovasti, jos vastaat !

    VastaaPoista
  4. Kyselin jo ht.netissä banneria, laitan toiveeni tännekkin! :) Eli tässä olisi ensin blogi, www.aramisponi.blogspot.fi.
    Tausta saisi olla läpinäkyvä, ja tekstinä Tintti ♥ Aramis. Muuten vapaat kädet!
    Blogista saa ottaa mitä vain kuvia!

    heppafani99@luukku.com
    Kiitos tuhannesti jos viitsit!! :)

    VastaaPoista
  5. Kiva postaus ja onnee! Mikä ohjelma niis koulukisois on?

    VastaaPoista
  6. Kiva postaus ja hieno rata! :)

    VastaaPoista

Kommentoi sinäkin! Muista myös LIKE/DISLIKE napit :)