Sivut

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Lehtoharju 1 päivä

Lähdettiin Lehtoharjuun kakkosleirille noin kuudelta aamulla, haettiin Sofia ja lähdettiin matkaan. Noin kasilta oltiin perillä, tehtiin vaan pari pysähdystä. Käytiin heti varaamassa mökki ja katsomassa heppoja. tarhoissa oli pari tuntematona: shettisket Essi ja Lotta sekä suokkiori Niilo.

Kun kaikki oli tullut leirille Päivi näytti tallia ja selitti säännöt, kaiken taisinkin jo tietää, sillä tämä oli jo neljäs leirini Lehtoharjussa! Toivottiin myös hoitohevoset ja ekan tunnin ratsut. Toivoin molempiin Henkka-nimistä ruunaa, jolla olin viimevuonna hypännyt ja mennyt leirikisat. Sain Henkan hoitsuksi ja ekan päivän tunneille. Eka tunti oli koulu, ja toinen puomi/kavaletti.

Viimevuonna
Kävin hoitamassa ja laittamassa Henkan tunnille. Henkka oli aika arka, ja pelkäsi paljon jos tein aika äkkinäisiä liikkeitä. Mentiin kentälle kävelemään samaan aikaan kun muutkin.
Ravissa tein tosio paljon voltteja, yritin saada Henkkaa reippaammaksi. Kyllä se reippaammaksi tuli, mutta silti välillä jäi hitaaksi.

Ruvettiin aika nopeesti tekemään salmiakkikuviota harjotusravissa, ulos asettuen ja keskisivuilla siirtyen käyntiin. Henkka jäi taas vähän hitaaksi, napautin raipalla. Ravattiin salmiakki kuviolla molempiin suuntiin, oikea oli mielestäni hieman vaikeampi. Siinä ulkoasetus ei ollut niin hyvä. Anteeksi ilmeeni alemmissa kuvissa, tiiän oon apina :D


Tehtävää vaikeutettiin, että ravattiin oikealle salmiakkikuviota, käännettiin voltti vasemmalle, nostettiin laukka ja laukattiin voltti. Laukannosto suijui hienosti, ja tuli joka kerta oikeat laukat. Voltissa oli paljon parantamista, loppua kohden Henkka oikasi tosi paljon, mutta vähitellen sain sitä sisäjalan ympäri. Tehtiin samaa harjotusta molempiin suuntiin, ja oikeaessa oikaisua tuli taas enemmän kun vasempaan. Päätettin harjotus onnistuneeseen volttiin :)

Loppuverkkasin Henkan kevyessä ravissa, ja sillon alko päänheittely. Kysyin opettajalta syytä, ja Tiia sano, että Henkka "kysyy" tuntumaa. Sillon kannattaa vaan pitää tuntuma ja ratsastaa pohkeella eteen. Käveltiin loppukäynnit ja vein Henkan sisälle.


Tuntien välissä syötiin, retuiltiin, hypittiin trampalla jne. Siitä ei ole mitään kuvamateriaalia :(

Seuraava tunti oli kavalettitunti. Oikeastaan listassa luki että puomitunti, mutta ne olivat n 40 senttisiä kavaletteja. Kuten aiemmin jo kerroinkin, menin tälläkin tunnilla Henkalla.

Alkukäyntien jälkeen alotettiin ravaaminen itsenäisesti, kun Tiia laitteli esteitä. Verkkasin kevyessä istunnassa, ja Henkka oli aika reipas, ei tarvinnut käyttää raippaakaan. Laukattiin myös molempiin suuntiin, Henkka oli reipas, eikä yhtään sellanen niinkun aamulla.

loppukäynnit, muusta ei kuvia
Verkan jälkeen tultiin kolmea pomppukavalettia peräkkäin. Ekalla kerralla Henkka hyppäs nätisti, mutta alkuun toinen oli sen mielestä okseri ja toinen pieni pysty. Toisella kerralla heppa oli jo niin innoissaan että rupesi pomppimaan - vähän pystympään ja pieni pukki. Tulin pomppimisten jälkeen uudelleen kavaleteille ja Henkka lähti kovaa niiden jälkeen! Pysäytin ja peruutin. Vikalla kerralla parani.

Sen jälkeen Tiia selitti seuraavan tehtävän. Tehtävä piti tulla pareittain ympyrällä, ja ympyrän sivulla oli kavaletti. Toinn pari L päädyssä ja toinen C päädyssä. Olin C päädyssä.

Nostin alukan, ja Henkka lähti esteelle suht hillitysti, mutta esteen jälkeen kovaa! Kavaletinkin se hyppäsi, kiva olla kyydissä koulusatulalla ja pitemmillä jalustimilla. Tulin pari kertaa, ja loppua kohden parani :)

Annoin laukka-avut ja Henkka lähti kovaa..... Sain käännettyä esteelle, mutta Henkka lähti kaukaa, jäin jälkeen ja Henkka pompahteli ja suuttui :/

Loppuverkkasin kevyessä ravissa, ja sitten kävelin. Vein Henkan talliin ja siitä syöttelyyn ja tarhaan.

Henkalla pitää olla todella kevyt käsi, se ei tykkää jos jää vetämään yms. Itekkin älysin, että Henkalla on tosi tärkeää se, ettei jää yhtään vetämään sillä heppa lähtee sillon kovempaa. Taisin olal viime vuonna ainoa leiriläinen, joak pystyi hyppäämään koko hevosella. Tänä vuonna Päivi sano mulle, että Henkka on rauhallisempi, mutta mielestäni se oli viimevuonna rauhallisempi? Mutta energisyys voi johtua myös siitä, että Henkka on saanut ruuasta enemmän enegiaa itteensä. Mut ihansama, kiva hevonen Henkka silti on!




Pistän kunnon kuvat, kunhan saan ne Heidiltä. Noi kuvat on otettu puhelimella kameran näytöstä, laatu sne mukanen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin! Muista myös LIKE/DISLIKE napit :)