Sivut

perjantai 5. lokakuuta 2012

Treenailua koulukisoihin

Kirjotan keskiviikon ja perjantain tunneista !

Keskiviikko

Sain tunnille Rosmon, jota olin toivonutkin! Menen Rosmolla sunnuntain koulukisoihin, HeC. Harjottelu Rosmolla onkin tarpeeseen, koska oon ratsastanu sillä vaivaset kaks kertaa. Molemmilla kerroilla se oli kuitenkin niin kiva, että päätin mennä just Rosmolla koulukisoihin. 

Vaihan just raippaa

? :D
Alkuverkoissa pistin Rosmoa kunnolla eteenpäin! Mulla oli mukana pitkä kouluraippa, muttei kannuksia. Alkuverkattiin kokomaneesissa, ja sitten siirryttiin tekemään lisättyä ravia lävistäjällä. Ravilisäys meni tosi kivasti, piti vaan muistaa ottaa Rosmo takasin kiinni sitten uralla. 



Ratsastettiin myös tosi paljon pysähdyksiä: HeCssä on tervehdyksen lisäks yks pysähdys ravista. Rosmo oli pysähdyksis tosi vahva suustaan, ja piti olla aik tarkka, et Rosmo varsmasti pysähty. Tein ravista pysähdyksiä molemmissa suunnissa. 

Laukat ei menny hirveen hyvin... Rosmo meni pitkänä kun mato. Ei ehditty laukkaamaan hirveesti, kun noissa ravilisäyksissä ja pysähdyksissä meni aika kauan. En saanut Rosmoa ylläpitämään laukkaa, jä päätin, että seuraavan kerran meen kannuksil! 

Kiva kuva muuten mut Rosmon asento :D

Tehtiin loppuverkat, ja siitä Rosmo jatkokin seuraavalle tunnille. 

Perjantai

Tänään jatkoin Rosmolla koulukisoihin harjottelua. Tällä kertaa otin pienet kannuksetkin mukaan.

Ihan alkutunnista työskentelin käynnissä - katoin ettei Rosmo oio kulmissa, asettuu jne. Ravissa jatkoin samaa, mut ratsastin myös vähän voltteja molempiin suuntiin. Rosmo tuntu paljon kivemmalta kannuksilla, ei ollu nii laiska ja hidas, kun keskiviikkona! :) 



Harjottelin tosi paljon pysähdyksiä ravista. Rosmo pysähty hyvin, mut raviin siirtyminen tuotti vähän vaikeuksia. Rosmo oli vähän hidas, ja ihan ensiks siirty käyntiin, ja sit vast raviin. Rosmo pysy ihan suoralla uralla, ei kiemurrellu eikä mitään. 

Laukkasin ensin vasempaan. Rosmo nosti tosi hienosti laukan, eikä tehny sitä ravikiihdytystään, mitä yleensä. Laukattiin pari ekaa kierrosta hyvin, kunnes alko tuntua sitlä et Rosmo tippuu raviin. No sehän tippu... Vaikka kuinka yritin jatkaa! Eikun uus nosto ja jatkamaan laukkaa.

Oikealle laukka sujui ihan hyvin, mutta taas tiputettiin laukasta raviin! Se oli ihan oma vika, kun en vartioinu pohkeella. Muuten laukat meni tosi kivasti! :)

Laukannosto





Ravattiin loppuravit, ja jäätiin maneesiin kävelemään, kun ulkona oli hirvee sää :/ 

Rosmo oli tänään superkiva! Kumpa ois samanlainen koulukisoissa :D Rosmo ei tänään heitelly päätään, mitä se keskiviikkona vähäsen teki. 

10 kommenttia:

  1. ei kantsis kaivaa noin paljoo kannuksilla, en ihmettelis jos tolla hepalla ois kohta kyljet auki tommotteest....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et oo nähny ku ratsastan, muuta ku kuvia = et voi sanoo mitään. Sitäpaitse Saara (=opettaja) varmaa sanois jos kaivaisin kannuksel/jalkani heiluisivat. eikä antiais mun mennä kannuksil, ja Saara vaan sano et jalkani on paikoillaa eikä heilu.

      Ja tos yhes kuvas mis mun jalka on takana, mul ei ees oo kannusta :D

      Ärsyttää ku tollaset ihme anonyymit tulee huutelee, jos on asiaa ni tulkaa vittu omal nimel sanomaa :D

      Poista
    2. Huoh mikä pelle, älä kristiina välitä ! Kuvista ei voi nähdä jos joku kaivaa kannuksilla ja opettaja kyllä huomauttaa jos jonkun pohje on liian levoton kannusten käyttöön.

      Kiva postaus ja onnea kisoihin! :)

      Poista
  2. Voi herranjestas tota anonyymiä. Älä tollasista välitä. Sulla on muutenkin varmaan aika lyhyet kannukset (pallopäiset?) joilla ei kyllä kauheesti saa vahinkoa aikaan vaikka jalat miten olis. Hyvin menit ja onnee kisoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kossu! Joo ne oli pallopäiset, ja tositosi lyhyet!

      Poista
  3. No et kyllä todellakaa kaiva kannuksilla eikä kuvissakaa näytä siltä. :D Jonnea kisoihin!

    VastaaPoista
  4. Neljännessä kuvassa Keukkis, Vilma ja Laura väijyy peilin kautta :DD oli pakko mainita :D
    sofiajahevoset.blogspot.com

    VastaaPoista

Kommentoi sinäkin! Muista myös LIKE/DISLIKE napit :)