Sivut

maanantai 8. lokakuuta 2012

Koulukisat


Tänään oli ne kauan odotetut koulukisat! (Kirjotin sunnuntaina, mut unohin julkasta)

---

 Aamulla hoidin Rosmon hyvin, sekä tehtii Emmin kaa sykeröt Rosmon harjaan. Ne ois voinu jättää tekemättä, koska Rosmolla on niiiiiin paksu harja, et ne sykeröt meni vähän "lomittain"... Ei kuitenkaan enää ehitty ottaa sykeröitä pois kokonaan, enkä haluu radallekkaan mennä hevosella jolla on puolet harjasta sykeröillä ja toinen puoli ei. Joten jätettiin se sykeröt hepalle harjaan. Just ennen verkkaa Rosmo päättikin mennä nukkumaan, samalle tehden lisähommaa. Just sillon ku olin puunannu koko hepan ja selvittäny hännän hyvin! Onnkes kyseessä oli vaan turve, ja se lähti pois harjalla.

Julkasematon kuva perjantailta

Meiän verkkaryhmälle oli varattu halliverkka-ajaks 12.30-12.45. 15 min ei Rosmolle mielestäni riitä! Sen takia lähdinkin verkkaamaan viistoista yli. Ratsastin kunnon alkykäynnit, ensin pitkin ohjin ja sitten työskennellen. Kymmenen minuutin alotin jo ravailun, ratsasten isoja ympyröitä ja voltteja. Tein molempiin suuntiin aika rennot ja lyhyet raviverkat. Ratsastin viel pari lävistäjää lisäten ravia ja harjottelin alkutervehdystä! Raviverkkojen jälkeen kävelin pitkään, ja tein vähän väistöjä uralta. Vähän ennen puolta otin kaks laukkaympyrää. Ne ei sujunu hyvi, Rosmo puski kokoajan ulkopohjetta vasten. Yritin pitää kunnon tuntuman ulkopohkeella, niin sillon meni vähän paremmin! :D

Maneesiverkkaa
Järkyttävän näköstä menoa verkassa (onneks ei radalla tällästä,
sen todistaa video)

Puolelta päästiin maneesiin verkkaamaan. Meitä oli neljä verkkaryhmässä, mut silti tila kouluaitojen sisäpuolella tuntu loppuvan! Pääasiassa ravailin, mut ehin myös ottaa yhden, tositosi lyhyen laukkapätkän, kun meiän halliaika loppuiki jo... Ei se varmaan ollu ees 15 min!

Koska olin tokavika, pääsin vähäks aikaa viel ulos. Kävelin taas tosi paljon, mut loppuu kohden herättelin Rosmoa pysähdyksillä ja lyhyillä ravipätkillä. Jouduin vielä hetkeks maneesiin, ennen ku oma rata alko.

Kuvia radasta ja rata-analyysi alla:

Pysähdys. Ei näytä olevan keskellä, vaik oli suurinpiirein (ei täsmälleen,
mut melkein)
Oottelen omaa vuorooni!

Ravii lävistäjäl

Pisteet 104,5
Prosnetit 58,6
Rata oli mielestäni ihan hyvä, enemmän oisin ravipidennyksessä voinu ratsastaa rohkeemmin eteen. Laukkavoltitkin oli epäonnistuneita, mut ei voi olla täydelline! ;) On ainaki enskisoihin paranneltavaa!

---

Kouluradasta ON video, mut kuvaaja ei oo käyttäny zoomia joten... Mä ja Rosmo ollaan siinä pikku piste horisontissa, vaan lävistäjä ja laukkavoltit näkyy ihan hyvin. En videtapistä ees koneelle, joten blogiin se ei tuu :/ Kuvat on © Viivi & Iida

---

Keskiviikkona tulee normaalisti tuntipostaus, ja lauantaina on valkku Lantilla! Valkusta yritän saada jonku videopostauksen!

4 kommenttia:

Kommentoi sinäkin! Muista myös LIKE/DISLIKE napit :)